De top 5 populairste kattenrassen en hun kenmerken

Door de jaren heen zijn er steeds meer kattenrassen bij gekomen. Wanneer jij op zoek gaat naar een kat, valt je dit ongetwijfeld op. Er zijn zoveel verschillende rassen, dat het uitkiezen van een kat een behoorlijke opgave is. Om jou toch een indruk te geven van de verschillende rassen, lees je hieronder de top 5 populairste rassen. Tevens krijg je een aantal kenmerken, waardoor het kopen van een kat makkelijker wordt.

Onbekende kat gespot? Maak een foto!

Sommige mensen hebben een kat als huisdier, terwijl anderen hier niet aan moeten denken. Deze dieren komen echter niet alleen maar binnen voor. De meeste mensen hebben immers een kattenluikje in hun deur zitten, waardoor een kat makkelijk naar binnen en naar buiten kan. Heb jij geen kat? Dan wil dit natuurlijk nog niet zeggen dat jij er niet mee in aanraking kunt komen. De kans is namelijk groot dat jij er op straat eentje tegenkomt. Zie jij een kat die je nog nooit eerder hebt gezien? Dan wil je mogelijk graag weten wat voor een kattenras het is. Maak in dat geval snel even een foto met jouw iPhone 11. Jij kunt dan thuis op zoek gaan naar het ras waartoe de betreffende kat behoort.

 

 

 

Burmees

Een kat die veel voorkomt in Nederland, is de Burmees. Deze katten staan voornamelijk bekend om de sterke band met hun baasje. Deze kattenras is bijzonder speels. Ze mogen graag spelen en houden deze speelse trekjes zelfs wanneer ze ouder worden. Heb jij een Burmees? Zorg dan voor voldoende speelgoed. Kijk bijvoorbeeld eens op het internet naar aanbiedingen en korting op kattenspeelgoed.

 

Sphynx

Sommige mensen hebben een hekel aan dit kattenras, terwijl anderen er helemaal weg van zijn. De Sphynx staat bij veel mensen bekend als haarloos, maar helemaal haarloos zijn ze niet. De katten van dit ras hebben een klein beetje haar. Wil jij een kat hebben waar je weinig naar om hoeft te kijken? Dan is een Sphynx waarschijnlijk niets voor jou. Dit type kat is namelijk behoorlijk veeleisend.

Pers

Dit kattenras is bijzonder populair en komt dan ook in veel huishoudens voor. De Pers komt in verschillende kleuren voor en katten van dit ras hebben vaak een dikke vacht. Ze hebben een kort lichaam met dikke poten. Hierdoor zien ze er vaak wat lui uit en dat vinden veel mensen juist leuk.

Maine Coon

Dit kattenras dankt zijn naam aan de wasbeer. De katten die tot dit ras behoren, hebben namelijk wel wat weg van een wasbeer. Ze hebben een dikke staart en worden gekenmerkt door een dikke, volle staart. Wil jij graag een rustige kat die lekker relaxed is? Dan is de Maine Coon niets voor jou. Dit kattensoort is namelijk zeer actief en mag graag op muizen en ratten jagen. Zorg dan ook dat hij naar buiten kan via een kattenluik. Deze worden vaak met korting aangeboden.

Siamees

Vroeger werd altijd gezegd dat de Siamees een heilig kattenras was. De beestjes zijn bijzonder slim en zouden in de vroegere jaren altijd luid miauwen wanneer er een indringer was. Qua gedrag lijkt het Siamese kattenras wel wat op de hond. Ze volgen hun baas namelijk graag en vinden het ook geen probleem om aangelijnd te worden. In tegenstelling tot hun baas kan een Siamees behoorlijk fel reageren tegen vreemde personen.

 

 

 

Hoe kun jij je kat trainen?>